Ira Kaspi LauluStudio
Laulun- ja äänenkäytön ohjausta sekä Estill Voice Training opetusta kaikentasoisille laulajille
Ira Kaspi LauluStudioUutisetIra KaspiHinnastoKurssitVapaat AjatEstill Voice TrainingEsiintymäänOta yhteyttäKuvagalleria

Estill Voice Training
     

LAULUTUNTEJA HELSINGISSÄ

Ira Kaspi on kansainvälisen Estill Voice Training mallin virallisesti sertifioitu opettaja
(Estill Master Trainer EMT)

Estill Voice Training malli on Amerikkalaisen Jo Estillin kehittämä laulunopetusmalli, joka pohjautuu fysiologiaan sekä 13:a äänikuvion ja 6:een äänikvaliteetin hallintaan. Estill laulumallin mukaan kaikilla on kaunis ääni - sitä tulee vain osata käyttää. Ei ole kulttuurista tai esteettistä ennakoasennetta - ainoastaan äänen terveyteen liittyvä. Estill haastaa äänen kokonaisvaltaiseen käyttöön asettaen äänen terveyden aina ennakkoasemaan.

Opetus erottelee tekniikan, taiteellisuuden ja esiintymistilanteen "taian". Opetusmalli on tekninen ja sen tarkoitus on ohjata oppilasta tunnistamaan eri struktuurien tominnot sen mukaan missä ja miltä ne tuntuvat. Tämän avulla sama tulos voidaan toistaa. Pelkillä mielikuvilla ohjaus saattaa aiheuttaa sen, että joskus onnistuu ja joskus ei, muttei ole kykyä ymmärtää miksi ja voi olla vaikeaa toistaa onnistuminen uudelleen. Tarkoitus on siis poistaa äänenkäytön ympärillä oleva mystiikka (se voi toki olla läsnä esiintymisessä) ja korvata se tiedolla ja taidolla. Tämä kasvattaa laulajan itsevarmuutta ja vähentää esiintymisjännitystä. Mallin kautta omaksutut äänenkäyttömahdollisuudet houkuttelevat laulajaa tekemään tyyliin ja musiikkiin sopivia valintoja ja antavat mahdollisuuden äänen monipuoliseen ja -sävyiseen käyttöön.

Estill Intro on yhden päivän kestävä Estillmallin opetuspäivä, jossa käydään läpi Estillmallin toimintaperiaate ja sen tavoitteen mukaiset 13 äänikuviota (compulsory figures). Päivä ei korvaa virallisia Tason 1 ja 2 (Level 1 and 2) kursseja, mutta toimii erinomaisena lähtölaukauksena kursseille. Virallisiin harjoitusryhmiin osallistuvan on ennen harjoitusryhmään osallistumista käytävä keraalleen viralliseg Tason 1 ja 2 kurssit. Myös Suomessa järjestetään säännöllisin väliajoin Estill 1 ja 2 tason kursseja (keväällä/kesällä 2019 tulossa - Ira Kaspi LauluStudio tiedottaa asiasta lähemmin pian).

Estill Intro: (min 10 osallistuja - ei ylärajaa) 150 €/hlö
Estill harjoitusryhmä: (min 10- max 15 osallistujaa) 500 €/hlö


(kaikkiin hintoihin sisältyy alv 24 %)

TUTUSTU TULEVIIN KURSSEIHIN JA WORKSHOPPEIHIN TÄÄLLÄ!

http://www.irakaspi.fi/laulutunnit-kurssit.php


www.estillvoice.com