Studio

LauluStudio

Ira Kaspi on opettanut laulua reilut 25 vuotta. Iran ensimmäiset työpaikat olivat Kokkolan ja Joensuun konservatoriot. Sittemin hän toimi useita vuosia Helsingin pop&jazzkonservatoriossa laulunlehtorina. Sibelius-Akatemiassa Ira Kaspi on opettanut välillä 2002-2019. Ira Kaspi on myös opettanut kursseja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Vuonna 2007 Ira Kaspi perusti Lohjalle yksityisen RytmiOmena musiikkikoulun, jonka johtajana hän toimi 10 vuotta. RytmiOmena musiikkikoulu siirtyi vuonna 2017 osaksi musiikkikouluketjua Demo/Jamkids.

Ira opettaa tällä hetkellä Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingin Töölössä sijaitsevan laulustudionsa lisäksi.

`Olen kotoisin Helsingistä, Lauttasaaresta. Kenties tämän takia meri on minulle hyvin rakas ja vahva tunteenvangitsija. Laulun lisäksi pidän purjehduksesta, lenkkeilystä, tenniksestä, golfista, lukemisesta, kokkailusta ja erityisesti perheeni ja ystävieni kanssa jutustelusta ja kaiken sortin ajatusten vaihtamisesta`. Olen kuulema aina laulanut. Pikkutyttönä istuin sänkyni laidalla kädessäni hyppynaru mikrofonina enkä olisi millään malttanut mennä nukkumaan, kun aina vaan oli joku laulu mielessä, mitä vielä olisi ollut kiva laulaa`.

Ira valmistui vuonna 1990 Berklee College of Musicista Bostonista pääaineena solistinen laulu. Vuonna 2017 hän sertifioitui viralliseksi Estill laulupedagogiikkan opettajaksi Estill EMT (Estill Master Trainer). Ira Kaspi on toiminut mentorinsa tanskalaisen Helga Westmarkin apuopettajana hänen virallisilla Estill Level 1 ja 2 kursseilla. `Olen kiitollinen tämän upean ohjelman antamasta selkeästä struktuurista, joka on antanut arvokkaita työvälineitä niin itselleni laulajana kuin opettajana`.

`Erilaiset tehtävät laulunopetuksessa ovat laajentaneet näkökenttääni ja mahdollistaneet omaa kasvuani niin laulajana kuin opettajanakin. Uskon, että kaikki voivat oppia laulamaan niin halutessaan. Laulaminen on kivaa, rentouttavaa ja jännittävää. Laulu lohduttaa, riemastuttaa, innostaa ja vapauttaa`.

Olen mielelläni osa Sinunkin laulumatkaasi - olit sitten vasta-aloitteleva varpu tai jo pitkään laulumatkaasi tehnyt ´kehäkettu`.

Laulun Iloa, Ira

 

Ira Kaspi LauluStudiossa voit opiskella laulua yksilö- tai paritunneilla tai pienryhmässä. Voit itse valita opiskeletko säännöllisesti tai sarjamuotoisesti. Voit myös varata jokaisen pidettävän tunnin erikseen. Varatessasi kerralla useamman laulutunnin säästät yksittäisen laulutunnin hinnassa. Laulutunti parit tai pienryhmät voit rakentaa itse tai voit antaa ryhmien koonnin Ira Kaspi LauluStudion hallintaan.

 

Laulun Iloa!