Estill Voice Training

Estill Voice Training

Ira Kaspi on kansainvälisen Estill Voice Training mallin virallisesti sertifioitu opettaja (Estill Master Trainer EMT)

Estill Voice Training malli on Amerikkalaisen Jo Estillin kehittämä laulunopetusmalli, joka pohjautuu fysiologiaan sekä 13:a äänikuvion ja 6:een äänikvaliteetin hallintaan. Estill laulumallin mukaan kaikilla on kaunis ääni - sitä tulee vain osata käyttää. Ei ole kulttuurista tai esteettistä ennakoasennetta - ainoastaan äänen terveyteen liittyvä. Estill haastaa äänen kokonaisvaltaiseen käyttöön asettaen äänen terveyden aina ennakkoasemaan.

Ira Kaspi on Estill laulunopetusmallin virallisesti sertifioitu opettaja. Hän on osallistunut kursseille mm. Lontoossa, jossa ohjaajina toimivat Royal Academy of Musicissa opettava laulu- ja äänenkäytön pedagogi Anne-Marie Speed. Ira Kaspi on sertifiointinsa jälkeen toiminut ohjaajana mentorinsa Tanskalaisen Helga Westmarkin Estill Level 1&2 kursseilla useampaan otteeseen. http://voicecenterwestmark.com.

Opetus erottelee tekniikan, taiteellisuuden ja esiintymistilanteen "taian". Opetusmalli on tekninen ja sen tarkoitus on ohjata oppilasta tunnistamaan eri struktuurien tominnot sen mukaan missä ja miltä ne tuntuvat. Tämän avulla sama tulos voidaan toistaa. Pelkillä mielikuvilla ohjaus saattaa aiheuttaa sen, että joskus onnistuu ja joskus ei, muttei ole kykyä ymmärtää miksi ja voi olla vaikeaa toistaa onnistuminen uudelleen. Tarkoitus on siis poistaa äänenkäytön ympärillä oleva mystiikka (se voi toki olla läsnä esiintymisessä) ja korvata se tiedolla ja taidolla. Tämä kasvattaa laulajan itsevarmuutta ja vähentää esiintymisjännitystä. Mallin kautta omaksutut äänenkäyttömahdollisuudet houkuttelevat laulajaa tekemään tyyliin ja musiikkiin sopivia valintoja ja antavat mahdollisuuden äänen monipuoliseen ja -sävyiseen käyttöön. Lue lisää

Estill Intro on yhden päivän kestävä Estillmallin opetuspäivä, jossa käydään läpi Estillmallin toimintaperiaate ja sen tavoitteen mukaiset 13 äänikuviota (compulsory figures). Päivä ei korvaa virallisia Tason 1 ja 2 (Level 1 and 2) kursseja, mutta toimii erinomaisena lähtölaukauksena kursseille. Virallisiin harjoitusryhmiin osallistuvan on ennen harjoitusryhmään osallistumista käytävä keraalleen viralliset Tason 1 ja 2 kurssit. Myös Suomessa järjestetään säännöllisin väliajoin Estill 1 ja 2 tason kursseja. Mikäli et vielä ole käynyt kursseja, mutta harjoitusryhmä kiinnostaa Sinua kysy lisää.

 

Estill Intro: 150 €/hlö (yhden päivän kurssi)
Estill harjoitusryhmä: 600 €/hlö (koko lukuvuoden kurssi yht 10 x 2,5 h)

Estill harjoitusryhmä jatko: 600 €/hlö (koko lukuvuoden kurssi yht 10 x 2,5 h)

Tilaa Estill Voice Training Intro oppilaitokseen tai omalle ryhmälle: 1000 € (yhden päivän opetusjakso)

(kaikkiin hintoihin sisältyy alv 24 %)

Tutustu tarkemmin kurssitarjontaan tästä

Laulun Iloa!