Lohipiirakka

Posted on Posted in Reseptit

  Lohipiirakka

Uunilohta saattaa jäädä vähän jäljelle. Äiti on aika usein tehnyt tästä lopusta lohipiirakan ja minäkin mielelläni käytän loppulohen tähän.

Tällä kertaa tein ihan peruspiirakkapohjan, jonka esipaistoin ja lisäsin sitten täytteen ja paistoin loppuun.

Piirakkapohjan aineet

150 g voita, 3 dl venhäjauhoja (osa voi olla esim spelttiä tai ruisjauhoja), 1 tl leivinjauhetta, 1 rkl kylmää vettä

Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen. Nypi jauhoseos ja voi keskenään. Lisää vesi.

Laita jääkaappiin n 30 minuutiksi.

Paista pohjaa uunissa 200 asteessa n 10 min.

Täyte

Mielikuvitus on rajana täytteen teossa. Tällä kertaa minulla:

Lohta, jonka pienin haarukalla ja varmistin, ettei ole ruotoja, 100 gr katkarapuha, 1 punasipuli pilkottuna, 1/2 purkkia kermaviiliä, kourallinen juustoraastetta, musta- ja cayennepippuria. Sekoita aineet keskenään sillä välin kun pohja on esipaistumassa uunissa. Kaada täyte pohjan päälle.

Koristelu

Myös koristelussa on mielikuvitus rajana tai kuten minulle, mitä kaapista löytyy.

Paprikarenkaita ja vihreää parsaa puolitettuina.

Tarjoilu

Tarjoile esim raikkaan vihersalaatin kanssa tai kuten minä tällä kertaa tomaattisalaatin kanssa.

Tomaattisalaatti

Kirsikkatomaatin puolikkaita, 1 valkosipulinkynsi, ripaus suolaa, yrttejä, sitruunalla maistettua oliiviöljyä

Juoma

Juomaksi suosittelen vettä tai lasillisen raikasta roseviiniä

 

Buon Apetito!

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *