Lohipiirakka
Uunilohta saattaa jäädä vähän jäljelle. Äiti on aika usein tehnyt tästä lopusta lohipiirakan ja minäkin mielelläni käytän loppulohen tähän.
Tällä kertaa tein ihan peruspiirakkapohjan, jonka esipaistoin ja lisäsin sitten täytteen ja paistoin loppuun.
Piirakkapohjan aineet
150 g voita, 3 dl venhäjauhoja (osa voi olla esim spelttiä tai ruisjauhoja), 1 tl leivinjauhetta, 1 rkl kylmää vettä
Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen. Nypi jauhoseos ja voi keskenään. Lisää vesi.
Laita jääkaappiin n 30 minuutiksi.
Paista pohjaa uunissa 200 asteessa n 10 min.
Täyte
Mielikuvitus on rajana täytteen teossa. Tällä kertaa minulla:
Lohta, jonka pienin haarukalla ja varmistin, ettei ole ruotoja, 100 gr katkarapuha, 1 punasipuli pilkottuna, 1/2 purkkia kermaviiliä, kourallinen juustoraastetta, musta- ja cayennepippuria. Sekoita aineet keskenään sillä välin kun pohja on esipaistumassa uunissa. Kaada täyte pohjan päälle.
Koristelu
Myös koristelussa on mielikuvitus rajana tai kuten minulle, mitä kaapista löytyy.
Paprikarenkaita ja vihreää parsaa puolitettuina.
Tarjoilu
Tarjoile esim raikkaan vihersalaatin kanssa tai kuten minä tällä kertaa tomaattisalaatin kanssa.
Tomaattisalaatti
Kirsikkatomaatin puolikkaita, 1 valkosipulinkynsi, ripaus suolaa, yrttejä, sitruunalla maistettua oliiviöljyä
Juoma
Juomaksi suosittelen vettä tai lasillisen raikasta roseviiniä
Buon Apetito!