Purjehtijan mieli on hassu!

Posted on Posted in Purjehdus

Purjehtijan mieli on hassu!

Lomalle Lomps

Lomani alkoi juhannuksena ja olen jo hyvissä lomafiiliksissä. Yrittäjä hoitaa toki myös lomalla joitain asioita. Olen päässyt merillekin ja kohta koittaa pidemmät reissut. Edessä on ainakin kisareissu Hangon regattaan ja lomapurjehdus kaveriporukan kanssa todennäköisesti Ruotsiin tai sinne minne tuuli kuljettaa.Vene on saatu kuntoon ja ensimmäistä kertaa olen saanut ollut mukana vähän rikittämässä ja muissa valmistavissa tehtävissä ennen kauden alkua. Olen saanut nähdä kuinka paljon asioita veneen kunnossapitäminen vaatii - kuinka paljon pitää osata ja tietää. Olen myös onnistunut järjestämään hieman lisähommia mm. vetämällä hieman liikaa yhdestä mastonköydestä jolloin köysi tuli ulos mastosta. Sen sinne takaisin saaminen oli sellainen projekti, etten varmastikaan tee juuri kyseistä mokaa uudelleen. Olen myös saanut toteuttaa omaa naisellista `kodinhengettären tarvettani` ompelemalla veneeseen uudet patjat ja koristetyynyt. Kesken ovat vielä mm. verhot. Kilpapurjehtijataustainen poikaystäväni on varmaan aika ihmeissään näistä minun kommervenkeistä - vähintäänkin yhtä ihmeissään kuin itse olen kaikista köysistä ja tehtävistä, mitä tässä nopeassa kilpaveneessä pitää osata hetkessä tehdä. Vene kulkee todella reippaasti ja kaikki manööverit tapahtuvat nopeasti.

Hassuus piilee siinä että vaikka purjehduskausi on oikestaan vasta alkamassa tuntuu, että kesähän on jo puolivälissä. Moni purjehtijaystäväni jakaa tämän saman jännällä tavalla haikeuden tunteen. Haluaisi ikäänkuin purkittaa jokaikisen sekunnin, ettei vain mitään menisi ohi. Tässäkin asiassa, kuten niin monessa muussakin tullaan ilmeisesti taas siihen samaan viisauteen että meillä on vain tämä hetki ja hetkessäelämisen taito on se, mistä kokoajan loppujenlopuksi on kyse. Jos mieli vaeltaa tulevaan on jo irti siitä mikä nyt on.

 

Estilluutisia

Estill asioista sen verran, että sain ilon olla Tanskalaisen Estillmentorini Helga Westmarkin Estill Level 1 ja 2 kursseilla apuopettajana kesäkuun alussa. Kurssilaisia oli reilut 20 ja jälleen tuli todistettua, kuinka valtavan hieno malli tämä on ja kuinka kiitollinen saan olla, että olen osa tätä yhteisöä. Yhteistyömme Helgan kanssa jatkuu ja minulla onkin ilo saada hänet vieraakseni laulustudiolle helmikuussa, jolloin hän tulee Suomeen pitämään Estill Advanced kursseja. Lähden elokuussa kansainväliseen Estill symposiumiin Lontooseen ja tuon sieltä sitten terveiset elokuun blogissa.

 

Laulaja herää

Moni on viimeaikoina kysellyt minulta oman laulajanurani vaiheista. Demottelimme hieman keväällä pianistiystäväni Eliina Mäkirannan kanssa. Meillä on yhteinen tavoite ja suunta yhteistyömme kehittämiselle. Bändimme nimi on Bambi Helsinki. Minusta nimessä on samaan aikaan jotain herkkää ja urbaania. Se kuvastaa meitä tyyppeinä ja muusikkoina mielestäni aika hyvin. Musiikin tekeminen vaatii tilaa ja aikaa. Oikeastaan koen, että musiikki syntyy hiljaisuudesta. Parhaat ideat tulevat usein lenkkipolulla. Sisälläni kytee taas oman musiikin kirjoittamisen palo. Tunnistan sen tunteen, jossa paperilla ei vielä ole mitään - ei nuotin nuottia - ei sanan sanaa ja silti jotain on jo syntynyt. Ehkäpä joku muukin musiikintekijä tunnistaa tämän leijuvan tunteen jostain jota ei ole, mutta kuitenkin on. Jäädään siis kuulolle siitä, mitä hiljaisuudesta saattaa syntyä.

 

Viva Italia!

Suuri haaveeni on laulustudion Italianretriitti keväällä 2020. Tarkoitukseni on syksyllä käydä paikanpäällä suunnittelumatkalla: päättää paikasta ja muista paikanpäällä toteutettavista asioista. Tämä on minulle tärkeä projekti ja avaus mahdollisesti jollekin jatkumollekin. Moni laulustudion asiakas onkin jo ilmoittanut olevansa kiinnostunut lähtemään reissuun mukaan. Viva Italia!

 

My Helsinki

Onko siitä todellakin jo kokonainen vuosi? Muutin Lohjalta takaisin kotikaupunkiini Helsinkiin tasan vuosi sitten eli kesäkuun viimeisenä päivänä. Vuosi on vierähtänyt käsittämättömän nopeasti. My Helsinki kuvastaa tunnettani!

Kesäterveisin, Ira

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *