Parsaa á la Ira

Posted on Posted in Reseptit

Haluan tarjota parsani kauniisti, mutta yksinkertaisen herkullisesti. Tämä kevyt ja maukas ateria on mahdollista valmistaa myös purjehdusreissulla. Minulle esteettinen kokonaisuus on puoli ateriaa. Haluan satsata kattaukseen - servietteihin ja kauniisiin pikku yksityiskohtiin.

Viiniksi olen valinnut kevyen tarpeeksi hapokkaan, mutta samalla pehmeän ranskalaisen hieman persikkaisen ja hennon sitruksisen Vin D´alsace Wolfberger 2017 valkoviinin.

 

                          

 

Keitä keltaiset parsat suolavedessä n. 10 - 12 minuuuttia. Minulla on ihan oikea Wienistä tuliaisiksi hankittu parsakattila kotona, mutta veneessä asiat tehdään mutkattomammin. Täydellinen parsa on vielä hieman napakka, joten keittoajan kanssa kannattaa olla tarkka.

Lautasen pohjalle olen laittanut rucolan versoja. Ne ovat kauniita ja niiden hento maku ei ole hyökkäävä. Keitetyt parsat ladotaan rucolanversopedin päälle.
Olen valinnut erinomaisen valmiin Eriks bearnaise kastikkeen, joka on mahdollista ottaa mukaan myös purjehdusreissulle. Toki kastikkeen voi valmistaa myös itse. Parsojen päälle laitetaan hieman lämmitettyä kastiketta. Kastikkeen päälle suolaliemessä olevia katkarapuja. Annos koristellaan timjaminoksilla ja muutamalla kirsikkatomaatilla.

Ateria tarjoillaan uunissa paahdetun ranskalaisen maalaisleivän ja viileän mineraalisen valkoviinin kera.

Tärkeää on ettei parsan hennon hienostunutta makua piiloteta liian vahvoilla mauilla. Tässä annoksessa kaikki maut tulevat esiin ja parsa saa kunnian olla pääroolissa.

Bon appetit! Ira

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *