Ira Kaspi LauluStudion Tontut

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2020!

Posted on Posted in Iran blogi

On tullut aika hieman muistella ja kiittää kuluneesta vuodesta - ehkäpä miettiä hieman pidemmällekin.

Vuosi 2019 on ollut minulle toisaalta muutoksen vuosi - toisaalta asettumisen aikaa. Kun vuonna 2017 tein yrityskaupan ja möin Lohjalla toimineen n. 200 oppilaan RytmiOmena musiikkikoulun Demo/Jamkids musiikkikouluketjulle alkoi omassa elämässä sarja tapahtumia. Juuri tänään kävin lounaalla Demo/Jamkidsin viehättävän rehtorin Kati Niemisen kanssa. En voi sanoin kuvailla, miten suurta onnea minulle tuottaa tieto siitä, että heidän Lohjan pisteensä on tänä päivänä yksi yrityksen suurimmista kohteista. Tiesin, kun ´ojensin avaimet` uudelle omistajalle, että luovutan hyvän ja terveen tuotteen uusiin hyviin käsiin. Minulla oli myös vahva aavistus siitä, että se työ jota itse olin tehnyt 10 vuotta siihen pisteeseen asti tulisi edelleen kehittymään, kasvamaan ja luomaan omat kasvonsa historiansa jatkeeksi. Juuri näin on käynyt. Toivotan edelleen menestystä ja kaikkea hyvää Demo/Jamkidsin toiminnalle Lohjan pisteen lisäksi kaikkiin muihin lähes 50:een toimipisteeseen. Työnne on hieno esimerkki määrätietoisesta ja intohimoisesta työstä ja työpanoksesta. Ihailen toimintaanne!

Kun minulta kolme vuotta sitten jäi Rytmiomenan työosuus pois perustin jo silloin pienimuotoisen toimipisteen Helsinkiin Sibelius-Akatemian työni lisäksi. Hyvin pian alkoi näyttämään siltä, että oma toimintani kasvoi ja tunsin myös koko ajan enenevässä määrin oman kutsumukseni laulamisen lisäksi yrittämiseen. Koen, että minulla on selkeä visio ja oma näkemys toiminnastani. Pyrin siihen, että laulustudioni toiminta on laadukasta, omannököistä - pyrin myös kehittämään osaamistani niin laulajana, opettajana kuin yrittäjänäkin. 

Kun aikoinaan valmistuin ensin yo-merkonomiksi pääaineena markkinointi ja sittemmin laulajaksi ei käytettävissä ollut tietenkään niitä työvälineitä, joilla tätä työtä nykyään tehdään. Tämän vuoden aikana ja erityisesti syksyllä olenkin siis panostanut yrittämisen tietotaitojen kehittämiseen ja toimintojen järkeistämiseen. Työpäiväni jakautuvat eri tavoin. Toisina päivinä opetan enemmän ja toisina päivinä keskityn enemmän muihin töihin. Olen myös pyrkinyt antamaan itselleni enemmän aikaa omaan laulamiseen ja keikkailuun - siinä mukavasti onnistuen. Ennenkaikkea haluan antaa aikaa itselleni, perheelleni ja ystävilleni. Elämän tulee olla hyvässä tasapainossa ja työ on vain osa kokonaisuutta - tärkeä, muttei tärkein.

Koska minulla nyt on mahdollisuus edelleen kehittää toimintaa on tähän hetkeen tullut myös muutamia mielenkiintoisia yhteistyömadollisuuksia muiden toimijoiden kanssa. Näistä mainittakoon mm. konserttisarja Hard Rock Cafe Helsingin kanssa, jonne Ira Kaspi laulustudio tuotti marraskuussa hienon konsertin, jossa esiintyivät laulustudiolla ryhmäopetusta ohjaava Linnea Nieminen, laulaja-lauluntekijä Saga Sormunen ja Veera Rautiala. Konsertti oli succée. Keväällä laulustudio tulee tuottamaan uuden konsertin, jonka teema säilyköön vielä salaisuutena, vaikka sen harjoitukset ovat jo käynnissä. Myös muista konsertteja tullaan järjestämään kevään aikana. Tarkoitus on myös käynnistää laulustudiolla oma matineasarja, josta pian lisää. 

Kevään kohokohtina lauluretriittimatka Italiaan ja konserttimatka Espanjan aurinkorannikolle!

Keväällä laulustudio tuottaa lauluretriittimatkan Italiaan. Olen ollut Italia fani iät ajat ja maan tunnelma, kulttuuri, maisemat sekä välimeren ilmasto houkuttavat minua ja kutsuvat luokseen aina vain uudelleen. Olinkin syksyllä matkalla ja sen seurauksena retriittimatka alkoi todentumaan. Tulemme majoittumaan kauniiseen vanhaan Italialaiseen linnnan, josta käsin päivittäisen lauluohjelman lisäksi teemme mukavia päiväretkiä, nautimme herkullisen Italaisen keittiön anneista ja kauniista maisemista.

Kevät tuo opetuksen ja laulustudion tilaisuuksien lisäksi iloksi myös mahdollisuuksia laulajana. Odotan innolla esiintymismatkaa Espanjan aurinkorannikolle. Siellä on edessä neljä konserttia. Kaksi yhdessä Kotirintaman Naiset kokoonpanolla, johon kuuluvat lisäkseni laulaja Reetta Ristimäki, joka on myös käsikirjoittanut dramaturgisen esityksen sekä pianisti Eliina Mäkiranta, jonka kanssa teemme matkamme aikana myös jazzduoesityksen. Näiden lisäksi minulla on ilo vierailla Andalusia Swing Bandin solistina - samlla keikalla esiintyy tuolloin myös suomalaisen swingmusiikin ikoni Antti Sarpila.

Yhteistyömahdollisuuksia ja konsertteja laulustudion toiminnassa

Yhteistyö TEAK:in kanssa samoin kuin Metropolian kanssa ovat olleet minulle hienoja mahdollisuuksia, joissa olen voinut hyödyntää Estill laulunopetusmallia. Olen molemmista työmahdollisuuksista äärettömän kiitollinen ja tämankaltainen kurssiluonteinen opetus on minulle mielekästä ja hyvin opettavaista. Omat Estill harjoitusryhmä pyörivät kuukausittain laulustudiolla ja keväällä käynnistyy uusi ryhmä.

Parhaillaan valmistaudun laulustudion pikkujouluihin. Oppilaita saapuu esittämään syksyn aikana harjoittelemiaan lauluja. Tarjolla on pientä purtavaa ja tietysti glögiä. Tähän tapahtumaan on hyvä sulkea tämä hieno vuosi 2019. Kiitos kaikille, joiden kanssa olen saanut tänäkin vuonna saanut oppia ja matkata. Olen oppinut tänä vuonna paljon itsestäni. Olen oppinut vetämään rajoja, sanomaan ei - olen uskaltanut sanoa moneen asiaan kyllä. Odotan innolla tulevaa vuotta, mutta nyt on aika leijailla joulun vietoon.

Rauhaisaa ja Kaunista Joulun aikaa itsekullekin tontulle!

 

 

 

 

 

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *