Antti Taipale – ”Start every day singing like the birds. Singing takes you to the Beyond ” – Tina Turner

Posted on Posted in Oppilasnoste

Laulutunnit, nuo lähes jokaviikkoiset hetket Iran kanssa, tuovat elämään jotain niin mielenkiintoista ja syvällistä ymmärrystä ihmisyydestä, ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja luottamuksesta – vaikka olen opettelemassa laulamisen tekniikkaa. Laulaminen on kehollista toimintaa. Ääni syntyy jossain syvällä ja paljastaa laulajan sielun, joka voi olla välillä äärimmäisen pelottavaa vapauttaa sisältä ulos muiden kuultavaksi.  Singing takes you to the Beyond. 

Kahden ihmisen välinen avoin, vapaa ja virtaava vuorovaikutus voi parhaimmillaan synnyttää heidän välilleen jaetun ja yhteisen kehollisen kokemuksen. Kokenut laulunopettaja oppii kuuntelemaan ja tuntemaan kehollaan oppilaansa kehollisia toimintoja ja auttamaan tätä äänen tuottamiseen liittyvissä asioissa ja haasteissa. Sekä oppilas että opettaja jakavat yhteisen kehollisen hetken ja heidän välilleen syntyy jotain arvokasta ja herkkää, jolloin sanoista tulee välineitä ymmärtää abstrakteja ja kehollisia prosesseja (kirj. huomio: olen valmistelemassa pro gradu –tutkielmaa parhaillaan kehollisesta empatiasta näyttelijän ja katsojan välisessä vuorovaikutuksessa, joten olen kovin kiinnostunut kehollisuudesta kaikessa vuorovaikutuksessa).

Muutama vuosi sitten avasin television ja seurasin Puoli Seitsemän –ohjelmaa, jossa Ira Kaspi oli vieraana. En koskaan oikein katsele kyseistä ohjelmaa, mutta jostain syystä juuri silloin halusin katsoa ohjelman. Katselin hetken ohjelmaa ja sanoin kumppanilleni, että Iralle haluan mennä laulutunneille heti kun on mahdollista. Kirjoitin samantien sähköpostia ja varasin kolme ensimmäistä laulutuntia, joista ensimmäinen taisi olla muutaman viikon päästä.

Kun ensimmäinen laulutunti alkoi, Ira sanoi, että nyt lähdemme äänimatkalle sinun ääneesi. En tiennyt vielä silloin, mitä se voisi tarkoittaa. Nyt muutama vuosi laulutunneilla käyneenä en voisi olla kiitollisempi elämälle siitä, miten se tuo asiat eteen juuri silloin kun on oikea aika. Ira on opettajana äärimmäisen ammattitaitoinen ja teknisesti tarkka sekä määrätietoinen, mutta kuitenkin taustalla on ymmärrys ja viisaus jostain elämää suuremmasta. Singing takes you to the Beyond.

Olen Antti Taipale. Vihtiläinen henkilö. Erilaisiin töihini kuuluu mm. esiintyminen monissa tuotannoissa. Valmistun keväällä Helsingin yliopistosta Filosofian maisteriksi Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelmasta, pääaineena teatteritiede ja sivuaineena olen opiskelut mm. musiikkitiedettä. Joku voi myös tietää minut drag-hahmostani Sheila.

Kannattaa käydä katsomassa vaikka Instagramista ja Facebookista @sheiladrag tai www.sheila.fi.

”Beyond fear takes you into the place where love grows. When you refuse to follow impulses of fear, anger and revenge, Beyond means to feel yourself”. – Tina Turner

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *